Татјана Лукјанова, позната југословенска и српска глумица, рођена 1923. и преминула 2003. године, била је праунука првог мајданпечког учитеља. Јозеф Седелини, како је гласило име прадеде награђиване глумице, био је један од немачких досељеника из Смолника, уједно и један од ученијих. Као таквог, земљаци су га изабрали да буде учитељ њиховој деци на матерњем, немачком језику.

Први мајданпечки учитељ, који се у просвети задржао од новембра 1851. до јануара 1852. године, оставио је за собом значајне потомке. Један од њих био је син Адолф, запамћен као први машиновођа у Србији, који је имао ћерку Варвару, удату за руског емигрантског официра. Из тог брака рођена је Татјана Лукјанова.

Позната глумица, која иза себе има више од 60 филмских и телевизијских улога и по којој је Београдско драмско позориште установило награду, неретко је спомињала Мајданпек. Према њеним речима у интервјуу за НИН септембра 2000. године, баш због прича своје мајке о тешком рударском животу, једно време је размишљала да постане лекар и помаже својим људима, рударима у Мајданпеку, како је нагласила. Ипак, због своје нежне природе, на савет несуђеног колеге лекара, определила се за глуму.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.