На утакмици последњег кола Српске лиге Југ у сезони 1976/77, у којој је победа над Слогом из Краљева доносила РФК Мајданпеку пласман у Другу савезну лигу Југославије и улазак на велика врата југословенског фудбала, присуствовало је око 4 000 гледалаца. Ако се узме у обзир да је Мајданпек на попису извршеном 6 година раније имао 8 065 становника, то значи да је готово половина овог рударског градића била смештена на једном месту – на стадиону под Старицом.

Наравно, треба имати на уму да су овом великом догађају присуствовали и навијачи из осталих делова општине Мајданпек. Огромна подршка дала је резултат, зелено-црни су тог 26.6.1977. године савладали екипу из Краљева са великих 6:0, чиме је улазак у Другу савезну лигу, уједно и највећи фудбалски успех у овој општини, био остварен.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.