Компанија Србија Зиђин Копер потписала је уговоре о стипендирању најбољих ученика завршних разреда са представницима 11 средњих школа са територије Борског округа. Тиме је настављена реализација Уговора о донацији за развој образовања који је Зиђин склопио са Градском управом Бор крајем маја.

Планирано је да једнократне стипендије од 700 долара добије стотину најбољих ученика завршних разреда, а за средње школе на територији Бора предвиђено је 50 стипендија.

Школе ће до средине октобра моћи да одреде који су ученици показали најбоље резултате из различитих области, а средњошколци би стипендије требало да добију до средине новембра.

Уговор је испред Борског округа потписао начелник мр Владимир Станковић као један од носиоца активности предиђених овим Уговором.

Начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић

„Посебно је важно што су пројектом обухваћене све локалне самоуправе Борског округа, тако да ће и деца из Бора, као и из општина Мајданпек, Неготин и Кладово имати исте могућности. Ова стипендија је од великог значаја за те ученике и сигурно ће им помоћи у даљем школовању, а ми ћемо се сви потрудити да нашој деци пружимо добро образовање, али и шансу да сутра упишу факултете”, нагласио је начелник Борског управног округа мр Владимир Станковић.