На сајму туризма у Београду, туристичке организације са Борског управног округа имале су своје штандове на којима су презентовале потенцијале који су у понуди.

Богат програм и понуда су оно чиме се диче туристички радници, али и представници локалних смоуправа града Бора, и општина Неготин, Мајданпек, Доњи Милановац и Кладово.

Сајам туризма отворио је подпреседник Владе Републике Србије, и министар трговине, туризма и телекомуникација Расим Љајић.

Туристичка организација Бора је самостално, на свом штанду представила већ познате понуде које годинама успешно раде и које привлаче све већи број туриста, не само из Србије, већ и из окружења. Повећан је број гостију у хотелу „Језеро“, као и туриста који неизоставно обилазе Лазарев кањон и пећину, планине Стол и Велики Крш, као и сам град Бор.

Туристичке организације Доњег Подунавља, општине Кладово, Неготин, Мајданпек, Доњи Милановац и Голубац, имале су заједнички наступ.

Поред увек атрактивног Дунава и локалитета у његовом окружењу, наглашен је пораст посета у сеоском туризму и богата понуда коју краси народна традиција, историјске чињенице и специјалитети у храни и божанском вину.

На заједничком штанду, одржана је и конференција за новинаре и медије, на којој су представници локалних самоуправа и туристички радници Доњег Подунавља истакли приоритете, понуде и позвали све заинтересоване да буду гости и уживају у најлепшем делу Србије.

Том приликом, председник општине Неготин, Владимир Величковић је нагласио да ће приоритет локалне самоуправе Неготин бити и путна инфраструкура, уз подршку Владе Републике Србије. У протеклом периоду забележено је преко 20000 ноћења – нагласио је Величковић.

Интересовање за сајам туризма и понуде прелепе Источне Србије је велико, што даје наду да ће се ова грана и даље развијати, а да су послови све озбиљнији те је потребно оснаживати све заинтересоване да се укључе и искористе своје потенцијале.

Драги гости, добродошли у Борски управни округ, чекамо вас раширених руку!