Састанак је одржан у седишту округа у Бору, а присуствовали су начелници републичких инспекција Борског округа и представници инспекција локалних самоуправа Града Бора, општина Неготин, Мајданпек и Кладово, као и представници Полицијске управе Бор.

Тема састанка је била организација и координација рада у вези примене и контроле примена мера за заштиту од вируса Ковид19 у четвртом таласу епидемије.

„Данас се налазимо пред новим још озбиљнијим изазовом, с обзиром да смо сведоци новог таласа пандемије у прилог чему говоре бројке оболелих. Треба да будемо свесни чињенице да смо сви заједно и свако од нас појединачно сноси одговорност за оно што нам се дешава, као и да свако од нас треба сада да да свој максимум у раду у погледу спречавања ширења вируса.“

Мр Владимир Станковић, начелник Борског управог округа

Уз констатацију да је дошло до замора људи у инспекцијама, да је време коришћења годишњих одмора, да су грађани уморни од сталних упозорења, мера и контрола, све то нису оправдања за оно што показују параметри, те се на састанку тражило да се настави са задатим активностима и даљој координацији рада свих субјеката на округу.

Начелник се захвалио свим инспекторима и представницима Полицијске управе Бор на професионалном односу уз наглашавање одговорности сваког појединачно за време пандемије у Србији.