Пре 36 година, 23.12.1985. на фреквенцији 101.7 MHz у Кладову је почео са радом Радио Ђердап. Премда основан годину дана раније, Радио Ђердап је 1985. започео емитовање програма из зграде у улици Саве Ковачевића 1. Опремљен напредном радио-опремом за то време, али првенствено захваљујући преданом раду запослених и богатим целодневним програмом, убрзо је стекао наклоност Кладова и околине.

Крајем септембра 2007. године Радио Ђердап постао је први приватизовани електронски медиј на простору Борског округа. Упркос тешким приликама за локалне медије, које су довеле до бројних гашења и пре приватизовања, кладовска радио-станица опстајала је наредних безмало 9 година. Након емитовања на фреквенцијама 101.7 MHz и превасходно 89.0 MHz, навршивши три деценије постојања, Радио Ђердап је угашен 2016. године.

Професор историје Милош Петровић, провео је детињство у Доњем Милановцу. Средњу школу завршио је у Пожаревцу а Филозовски факултет у Београду. Тренутно је на мастеру. Поред обавеза на факултету, волонтирао је у Клубу сарадника Народног музеја, Педагошком музеју и Музеју ваздухопловства у Београду. Уређује ФацеБоок страницу „Упознајте Борски округ“, пише за Портал младих као и за часописе културно-историјског карактера.