Поред рударства и металургије, хемијске индустрије и пољопривреде, у Борском управном округу је  до почетка пандемије КОВИД-19, туризам и угоститељство била грана са сталним увећањем резултата.

Општине Неготин, Мајданпек, Кладово и град Бор заиста имају шта да покажу и све је већи број туриста који долазе и уживају у гостопримству сјајних домаћина, као и у предивном природном и историсјком окружењу Борског управног округа.

У самом седишту округа одржан је састанак са представницима Туристичких организација Кладова и Бора, Давидом Ђуриђевићем и Бобаном Грамић.

Начелник округа мр Владимир Станковић је укратко презентовао могућности које округ пружа ТО, кроз едукацију, превентиван рад републичких туристичких инспекција, сарадњу са РАРИС-ом, ИПА Програмима Румунија-Србија и Бугарска-Србија, а на првом месту координација са Министарсвом туризма и Министарством државне управе и локалне самоуправе.

Директори ТО Кладова и Бора разменили су искуства у раду, те могућност заједничких презентација и повезивања свих локалних самоуправа Борског управног округа.

У складу са мерама спречавања КОВИД-19, одржан је састанак у скраћеном облику, с тенденцијом да чим се створе услови за нормално деловање, буде одржан састанак са свим представницима ТО БУО. Такође, један од примарних задатака је стална едукација и информисање регисторваних и будућих власника приватног смештаја, као и координација ТО са републичким туристичким инспекторима.