Moravički upravni okrug u kategoriji regionalnih institucija, i načelnik Slobodan Jolović kao pojedinac, su dobitnici internacionalne zlatne nagrade i priznanja „GlobalLocal“ za 2019 godinu, koja se dodeljuje zajednicama i institucijama za kreiranje dobrog ambijenta za razvoj preduzetništva u srednjoj i jugoistočnoj Evropi.

Ovu nagradu i priznanje dodelio im je nezavisni Međunarodni komitet koga čini osamnaest eksperata iz devet zemalja srednje i jugoistočne Evrope iz različitih oblasti, a istom obuhvaćeno je 23 države (10 srednje i 13 jugoistočne Evrope).

Tim povodom, Moravički upravni okrug je od 29 do 31.10.2019. godine bio domaćin i organizator prvog Susreta načelnika upravnih okruga i šefova stručnih službi u Čačku iz Republike Srbije, koji će u budućnosti postati tradicija.

Pored tematskih sastanaka posvećenih aktuelnim pitanjima iz organizacije i rada upravnih okruga i stručnih službi, načelnici i njihovi saradnici su prisustvovali postavljanju Info-table „GlobalLocal“ u prostorijama Moravičkog upravnog okruga, posetili Aerodrom „Morava“ u Lađevcima, Kompaniju „Metalac“ u Gornjem Milanovcu, Preduzeće „Unipromet“ u Čačku, KMN i Kompaniju „AutoČačak“, obišli manastir Blagoveštenje u kojem se zaveštao i službovao srpski Patrijah Pavle, Ovčar i Trepču banju gde im je Turistička organizacija predstavila turističke i banjske zdravstvene potencijale. Bila je to prilika da  Moravički okrug predstavi saobraćajnu infrastrukturu, svoje privredne i turističke potencijele kolegama iz čitave Srbije.

Zajednička poruka sa ovog skupa je da načelnici i upravni okruzi, kao administrativni centri Vlade Republike Srbije, sprovode politiku Vlade, imaju značajnu ulogu i veliku odgovornost za opšte stanje na svojoj teritoriji u delokrugu svoga rada ali i da im za delovanje nedostaju preciznija i drugačija zakonska regulativa i veća politička ovlašćenja kako bi lakše, brže i legitimno rešavali probleme u interesu građana i države.

Načelnici su imali prilike da obiđu nekoliko preduzeća kao uspešno posluju, a između ostalih i „Auto Kole“ iz Čačka, gde su obišli muzej i prodajni salon renomiranog automobilskog brenda „Škoda“.