Bobana Veličković Momčilović, rođena 25.1.1990. godine u Boru, srpska je reprezentativka u streljaštvu i dvostruki učesnik Olimpijskih igara, u Londonu 2012. i Riju de Žaneiru 2016. godine, u kome je osvojila 7. mesto u finalu discipline vazdušni pištolj 10 metara. Streljaštvo trenira od 1999. godine, a od 2000. se takmiči. Dvostruka je evropska prvakinja iz 2010, sa takmičenja u Merakeru, i 2012. godine, sa takmičenja u Vjermuaekiju, i pobednica svetskog kupa u Minhenu 2016. godine.

Rođena Boranka odrasla je i školovala se u svom rodnom gradu. Pohađala je osnovnu školu ,,Sveti Savaˮ i gimnaziju ,,Bora Stankovićˮ. Streljaštvom je počela da se bavi u u četvrtom razredu osnovne škole. Iako Bor danas ima streljanu, od 2011. godine, na početku njene karijere mesta za trening steljaštva bila su biblioteka borske gimnazije i svlačionice gradskog bazena.

Međutim, to nije omelo Bobanu da već na samom početku svoje karijere osvaja medalje. Godine 2004. osvojila svoju prvu pojedinačnu medalju na državnom prvenstvu Srbije i Crne Gore, ujedno postavivši kadetski rekord. Nedugo potom postala je i član reprezentacije. Sa juniorskom reprezentacijom Srbije prvu medalju osvojila je 2007. godine, reč je o srebru sa Evropskog prvenstva u Francuskoj, na kome je osvojila i prvu pojedinačnu, bronzanu medalju na evropskom nadmetanju.

Tri godine kasnije postala je najbolja u Evropi u svojoj disciplini, osvojivši zlatnu medalju na Evropskom prvenstvu 2010. i potom 2012. godine. Uspehe je nastavila da niže i na svetskim prvenstvima, osvojivši prvobitno srebro u Minhenu 2015. i zatim zlato 2016. u istom gradu. Bronzano odličje osvojila je 2018. godine u Đeru.

Iako je proputovala najvećim delom Evrope i obišla daleke zemlje na drugim kontinentima, poput Kine, Australije i Brazila, Bobana Veličković, od 2016. Veličković Momčilović, ostala je da živi u svom rodnom gradu, Boru. Ujedno, članica je streljačkog kluba Bor 030.

Profesor istorije Miloš Petrović, proveo je detinjstvo u Donjem Milanovcu. Srednju školu završio je u Požarevcu a Filozovski fakultet u Beogradu. Trenutno je na masteru. Pored obaveza na fakultetu, volontirao je u Klubu saradnika Narodnog muzeja, Pedagoškom muzeju i Muzeju vazduhoplovstva u Beogradu. Uređuje FaceBook stranicu „Upoznajte Borski okrug“, piše za Portal mladih kao i za časopise kulturno-istorijskog karaktera.