Боговински водозахват је од великог значаја за све локалне самоуправе више округа Источне Србије, што се потврдило кроз одлуке Савета Борског и Зајечарског округа у предходном периоду.

На иницијативу директорице Боговинског водовода, Наташе Јовановић, начелник Борског управног округа, мр Владимир Станковић, организовао је састанак којем су присуствовали и народна посланица из Бора, Андријана Пуповац и начелник Зајечарског управног округа Владан Пауновић.

У предходном периоду одржани су заједнички састанци два округа, као и Савети округа на којима су поред представника локалних самоуправа градова Зајечара и Бора и општина Соко Бања, Књажевац, Бољевац, Кладово, Мајданпек и Неготин, учествовали и представници Министарства пољопривреде, Министарства грађевине и инфраструтуре, као и јавних предузећа свих локалних Водовода, РАРИС-а, Дирекције за воде Србије, Института за водопривреду „Јарослав Черни“, ЈВП „Србијаводе“, где су сагледане све предноси и значај израде пројекта Боговинског водозахвата и водоснабдевања великог броја локалних самоуправа у више округа Источне Србије.

Директорица Боговинског водовода, Наташа Јовановић, народна посланица, Андријана Пуповац, начелник Борског управног округа, мр Владимир Станковић, начелник Зајечарског управног округа, Владан Пауновић и шеф одсека БУО, Мирјана Првуловић

У овом тренутку одвија се ЈАВНИ УВИД у нацрт Просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године и Извештај о стратешкој процени утицаја Просторног плана Републике Србије од 2021. до 2035. године на животну средину, који регулише и област Боговинског водозахвата.

На састанку је истакнута чињеница да је ово јединствен пројекат са подршком великог броја локалних самоуправа из више Управних округа.

Народна посланица из Бора, Андријана Пуповац, преузела је обавезу да извести радна тела и представнике Народне скупштине Србије о свим предходним активностима и покрене нову иницијативу како би пројекат Боговинског водозахвата ушао у разматрање и могућу реализацију у наредном периоду.